Thursday, January 22, 2009

: Special Dedicate :

: To My Mom And Dad :

Hi...see u again all de readers...mmm,my title blog for today is atcually special dedicate to my lovely parents..haha..lovely kew? tah la..u guys pwenah tgk cite "Sutun"?? tp aku tak x seteruk watak diew dalam citew tu..,ckit2 adew la..Hurm..

Since aku skolah benda ni dah terjadi..ok..setiap insan yang dilahirkan dimuka bumi ni adew hati dah perasaan..tp kekadang org tak tau menjaga dan menilai kita dari segi percakapan dan perbuatan..well,wat 2 do..huhu..kekadang sad gak..even parents kitew sendiri..cam ner tu? anyone can help me?? sux!

My Dad is very nice person also my Mom too..de
'all ni mmg best la..simple dari segi segala aspek kehidupan..kekadang tu adew gak terover nyew..haha..Aku jadi cam ni since aku skolah menengah lagi..sissy but my personality more to boy that time (plu kowt)..haha..aku jadi cm ni bukan disebabkan oleh persekitaran tmpt tinggal aku or kat skolah..tp mmg dari kecik..sker decorate umah and anything yg membolehkan kerja2 yg diuruskan oleh org pompuan..u all of course know it rite? feeling kat boy that time mmg seyes..x de lagi..just perwatakan dah naluri jew yg mambawa aku jadi cm..guys,aku nak tanya la..korang lepas blk skolah dluw2 tu..wat apew jew? lepak umah? baca buku? main skipping depan umah wit neighbour? main getah,haha..main bola kat padang skola? main badminton petang2? i hate all of this!!..aku skerr blk skolah tu ,lepak umah.mase tu Ntv7 baru muncul..petang2 ade telenovela Maria Mercedes, Betty La Fea ,Paula Pualina..haha..aku follow ciot citew tu smua..besh gleww! tgk wit my mom..until de end..my dad keje that time, as usual offce hours kul 5 kan..so bantaikan tgk citew tu..

My Dad plak x skerr tgk aku duk umah bilew blk dari skolah,bukan selalu la..even cuti skolah pown..bolew diew kate 'ptg2 ni gi la main badminton or bola gan kawan,ni duk umah jew' eeeeeee..geli cial...x sebati gan jiwa aku..kalu kat skolah tu time pendidikan jasmani (pj) aku main pasir jew kat tepi,gagaga!! x join pown dak2 lain main bola..x skerr! swaket! heee ;p entah la..even now ni pown de all cm x leh terima aku..just guess..nmpk sgt lorr..huhu..korang pikir eh..aku adew 2 kakak..masalah nyer kalu tolong gi kedai bagai..aku..jemur baju lepas cuci..aku..sapu umah..aku..mop umah pown..aku...bolew ke cm tu?? kakak aku? goyang kaki jew...aku tau la kalu dlm adeq bwadeq ni yg plg last mesti kena wat tu..wat ini...tp kalu keje2 owg pompuan tu,x kan la aku gak..so..jgn salah kan aku kalu aku cm gini until dewasa...bilew aku hentak kaki kalu suwo gi kedai oleh my mom..my mom jerit dari dapur..ckp aku ni cm ni la..kuang ajar la..melawan la..adoii...yg ptg aku hempas pintu n gate..mati la ko..habbit tu until now aku wat..hee.. ;p ye la..kakak aku adew kat umah time tu..tgk tv..so aku gak kew kena?? gi kedai kalu beli benda2 lain tu ok gak..ni beli sayur la..ikan la..macam2 la benda2 yg tuk dibuat masak..masalah nyer dah suwo pergi tu satu hal..ni siap kate pilih ikan tu elok2..tgk..kalu mata merah jgn beli..aku ni maner la tau benda tu semua..jenis ikan pown aku x tau..selar kew..kembung kew..cencaru kew..adoii..haram x haram tu!!!

kekadang tu aku binggit gak gan my dad and my mom tu..cm x bolew nak pikir..and my dad lagi satu skerr bandingkan anak2 org lain gan anak sendiri..kemaks x?? mmg kemaks..aku mmg malas kalu cuti2 skolah smayang kat masjid..x sker aku..pastu mula la my dad marah..'cuma gi smayang kat masjid,byk pahala,lg afdal...'n yg aku swaket ati tu..'cuba tgk anak org tu..anak org ni..ikut bapak diew gi smayang..kir x mau..apew nak jadi gan ko ni pun aku x tau..'(kir is
my surname in my family)..buhsan dowh..tension!ckit2 anak org diew hebat-hebatkan..mmg la tuk kebaikan aku..tp jgn la memaksa..benda tu nak buat hati kena ikhlas..sengal!tah la guys..tu la family potrait aku dluw..even until now pown adew ckit2..cuma dah kurang.maybe sbb dah tua kowt and aku pun dah besar and dah bolew pikir sendiri..Hurm!!Aku ni x skerr hipokrit gan parent aku..aku sker terus terang dlm perwatakan aku..biar diew nmpk..example terkantoi vcd blue G.A.Y..haha..pwagai aku yg skerr hias2 bagai ni..percakapan aku..pergaulan aku..tp de all ni still blur!! bilew start masuk college..aku bwk la blk member aku..he not he la..she pown not she la..half half..gagaga!! shemale..haha..my dad aku wat mukew..x hormat member aku btol..my mom mase tu x de..just my dad jew kat umah mase tu..pelik aku..atleast kalu x skerr kawan2 aku..yg cm 'sesuatu' tu..senyum la..mase salam..ni cm kambing! huhu...seyes x skerr aku!

Now this bilew dah masuk alam kerjaya and dah bolew kumpul duit sendiri..my dad and my mom kurang ckit wat pwagai cm dluw..haha..sonok glerr! and guys,now this aku straight 4ward ckp kat family aku, yg aku ni wamai kawan2 shemale..n aku minat hiasa2 and make
up owg for any function..my mom diam jew and kekadang tu dah ok gan pilihan kerjaya and hobby aku also my dad..


So guys..nak lepaskan diri dari belenggu kehidupan yg k
ita inginkan dan ikut naluri bukan mudah kan..take a time..kena lalui liku2 yg berduri..huu..tp dah lepas tu..ayoo..lega ciot...*Hooraayyy!!* ;p

7 comments:

Dhina Natasha said...

ayoooo... akhirnya abes gak aku baca..
dah mcm cerpen lak...
apa2 pun nyah dowg tetap darah daging ko, biasalah owg tua kan nk yg terbaik tuk ank2..
xpew next time ko bwk aku lik umah..
mesti bapak ko senyum sampai telinga...
muahahahhaha

Anonymous said...

Usaha tangga kejayaan...
Nway SURGA dibawah tapak kaki IBU...
PERUBAHAN MENJANA KEHEBATAN...~!!!

pk2la dan selamat beramal...
amin...

elise said...

hacam tu la tulis blog....well nie mesti kes tgk citer SUTUN nie nak emo2 tulis blog ekekekekeke hidup SUTUN!!!!

Anonymous said...

bawak ko balik dapat aper sial...
mulut pon LAHABAU...

Miko Shubashi said...

isk isk.. :)
pondan rupenyer... ekekekeeke ~

Agus Johns said...

pondan sejak azali la ko nie erk?
no wonder la...
hahahahahha
;)

mummy roshie said...

panjang cerpen u larling...
but mummy baca penuh dgn feel...dan mummy bleh byg kan semua tu...betul ckp cici...ma kayah ni nak yg terbaik untuk kita...baik buruk camne pun....dia tetap makayah kita....takmo sedey2...sayang JACK tau...!!!