Monday, February 9, 2009

: Jealousy :

Kenapa Setiap Manusia Mesti Adew Sifat Cemburu ?...mmm...yew la..kalu x adew kan besh ckit...x la kiter ni melayan pewasaan cm nak mati...adoii..susah kekadang nak kawal pewasaan ni..manew x nyew..kalu sifat itu dtg dlm diri..abesh la..bye2..kiter gak yg susah...atlast..

Korang mesti tanya kan napew aku bukak topis sengal ni..hahaha..masalah nyer aku x de sifat or sikap ni...walaweiii...as normal jealous tu adew..but not gan my fwens...not gan anybody...haha..kekadang aku tertanya2 kat diri aku ni napew suddenly aku adew this feeling..adoii..pewit ciot...x maw la aku benda2 bodo ni dtg kat aku...tp nak wat cm ner..dah dtg kan..kena la terima...mmm..jgn la ckp pedih nyew...cm nak mati la..huhu..

Ok..ok...kiter tukar2 pendapat mengenai sifat dan sikap cemburu yg sering menghantui diri kiter..pada aku...sifat dan sikap ni kiter bolew kikis..jauh2 kiter buangkan..tp dgn syarat yg kiter ni mmg mempunyai sikap yg...bak org kater.."independent"...aku nak sentuh skit pengalam aku since aku adew tiba2 pewasaan sengal ni..hahaha...ok la..korang adew yg dah kawan gan aku lamewwww gileww..adew yg baru..adew yg mahu mengenali aku..dah kekadang tu x nak langsung..but its ok..i dont mind..go ahead..aku x kebulur nak kawan gan sesaper pown...adew kiter ambik..x de...nak wat cm ner..tu semua dah ditentukan kannn...hehe..swaper yg knal aku..tau la aku cm ner org nyeww..amat sedey kan..especially miko..btol x miko ? lalala ;pp

Aku dpt feeling cemburu ni baru2 jew...maksud aku yg betul2 menyentuh dan mengubah aku jadi seseorang ( dlm maksud ni! )..maybe be4 this aku still x tau apew itu Cemburu..haha..klako kan...well..thats is me..malas nak layan benda2 ni...as kimora say... " People Comes n Go..Friend's Comes n Go..Husband's or Wife Comes n Go.. Money's Comes n Go..but U , i mean ur self...deside what suppose u do in life?? de answer is " INDEPENDENT ".. baby!! cool hahh...aku ubah ckit jew wat kimora say to me..lalala.. ;p nobody can manage u as u can mange urself...btol x? so..tul x jawapan aku beri tadi..Hurm!...pasrah!

Ape yg aku tau..cemburu tu as people say.."Cemburu Tandanya Sayang" kannn...mmg btol..aku dah dpt wase that feeling..haha...gileww la..kekadang tu ko wase cemburu membabi buta..hee..gelak2! pikir yg bukan2...syak wasangka yg bukan2..lorr..yew la..dah syg...semua timbul benda2 ni dlm benak otak...tu aku la..x tau korang cm new...Aku kekadang swampai bole jadi yg if milik aku x maw swaper2 kacau.!..if gan fwens aku tu ok la..nak cemburu nak wat hapew..tp if ur fwens like this " istilah " KAWAN MAKAN KAWAN" ibarat cam BABI Yang Kelaparan Makanan Hariannya !!

tu seharuss nya ko wase cemburu...lalala...entah la...adew gak manusia berperagai binatang cm tu kan kat kawan sendiri..kalu aku la...Elloo Bastard like Ur Mama Ass Hole..Plsss pack your bags up and leave from this world..go find another planet , biatch!!! hahaha..tp aku still waras lg...adew skit nak kater prihatin x de la..tp malas nak gaduh2 or wat2 kecoh pasal benda ni..if adew terjadi kat aku la..." Oopsss ".." u sooo suuuuxxxxxxxxx "!!! gagaga...

Hahh..tu if adew la kwn2 kiter berperagai cm tu..tu la istilah nyer yg aku bg..haha...tp if adew kawan kiter plak cemburu kat kiter dr segi segala aspek..mmmm..cm ner plak tu?? adoiii..ni pown satu kes yg bewat nak kiter handle..x kena gaya...abesh la...as normal senario kwn kiter maju dlm semua bidang..kiter still lg terkapai2..mmm,sifat cemburu mula menghantui manusia iteww...lorr...benda ni semua kan atas daya usaha kiter gak.. wajin dan kental dgn semangat dan keazaman..majulah kedepan..if remeh temeh n sambil lewa..ketinggalan la..So..jgn la kiter nak hentam kawan kiter yg maju tu..aku tau kat luar sanew wamai yg adew sikap cm gini..buang lorr jauh2..x elok...kurang kawan nanti...!! huhu..

Lagi2 kawan2 aku yg aku kenali...if adew sikap n sifat cm gini kat aku..pls la..aku x seperfect manew pown...usaha tuk mengubah penampilan dan kehidupan aku..sikap cemburu dlm bersaing dgn cara yg sihat dan daya yg kental tuk maju kehadapan..iteww saja yg bolew mgubah idup aku..so easy rite?? tp kekadang tu payah gak..sometimes! huhu..bukan senang nak lalui onak dan duri dan segala rintangan yg bakal kiter tempuhi kelak hari...tawakal sajew..mmm! Aku wase isfat dan sikap cemburu ni bole kiter kikis..sure nyew..pasti bolew...sbb bilew kiter dan taksub dgn sifat cemburu ni..hati kitew jadi busuk..amat busuk..kejiii lorr!! yuksss...so let it go baby...lepaskan apew yg kiter wase x puas hati depan2 dgn cara n tata ucapan yg tertatur..kan senang! x la kiter wat benda2 yg x disangka-sangka...BUNUH! ayooooo..amammaa apaaaa..jgn laaa...giteww...hiks!

Lain plak kalu kiter ni cemburu dgn cara yg sihat.hahh..yg ni aku setuju..cemburu dgn kawan yg cantek? yg kaya? yg pandai? yg pandai mengatur idup dgn teratur? mmm..ambik peluang ni..atau curi ckit pewasaan cemburu itew tuk kiter motivate kan diri supaya kiter jadi org yg bolew dipandang sekeliling tanpa cemuhan atau ngomellan..hee ;p napew de all leh wat..kiter x leh wat..kiter lawan diew...maksud nyer..cemburu yg diew bolew buat semua itew..so..kiter yakin kitew pown leh wat?btol x muk? hahaha.. x yakin pada diri? wambut same itam hati lain2..so..kiter samew jew lorr..Human!! Manusia yg kerdil...go on! jgn tunjuk lemah...usaha tangga kejayaan..x ke korang wase bangga if korang berjaya tanpa adew pewasaan cemburu?? mmm..cool kan? atcually...aku dah adew sifat ni duluw lg..korang bilew lg?bukan ckp semua...separuh iteww..so readers...apew lg...tanam keazaman tuk negara yg terbilang..laaaa..tiba2 plak..patriotik!!sedey la ko elmo..hahahaha!!!

Kesimpulannya apew yg diperkatakan kat atas tu , pada aku itulah yg dimaksudkan dgn Cemburu..kalu korang? cm ner plak? all its up to u !! depends dgn opinion masing2..hee..

Okies... so..aku x maw la kwn2 yg aku syg adew sifat n sikap ni dlm diri..tuk kebaikan x pew..tp tuk kejahatan..jauhkan la..Amin!!

Cyunk Korang Semua !!

Photobucket

Open your eyes, and see
What I mean by reality
You noticed the others but forgot about me
So suffer the effects or my jealousy.

~ XoXo ~

11 comments:

Ms Elise Paloma De' Amor said...

cemburu is normal..now u learn how to manage ur relationship...cemburu membati buta x sihat..just think as an adult....

Mr Elmo said...

giteww...
ko mampu kew?
lalala...
x adew cuban ka bunuh diri?
hee ;p

Anonymous said...

masing2 mmg ada perasaan cemburu, tapi alhamdullilah aku tak brapa sgt ada perasaan cemburu.. aku cuma cemburu MEMBER aku banyak dah sambung BLAJA.. AKU BILER LAGI... arggghhh.... CEMBURU gillew owhhh~!!! yg lain alhamdullilah aku leh "independent" owhhh~!!! CEMBURU sampai nak bunuh diri tu org GILLEW namanya.. org MEROYAN pon tak sampai nak bunuh diri... ELISE meroyan kew? lalalalal~!!!

" menyentuh dan mengubah aku jadi seseorang ( dlm maksud ni! )"
bagus la kalau ko dah jadi seseorg yg lain... mak support ko nyah jgn risau owhhh~!!! aper2 pon lepas nie HON and bagi salam sahajo owhhh... gagagagag~!!!

"cemburu dgn kawan yg cantek? yg kaya? yg pandai? yg pandai mengatur idup dgn teratur?"
ala aku tau la kesemua dia atas ko cemburu kat aku kan... hahahahha~!!! Life is short, so make it GREAT....

"wambut same itam hati lain2.."
gillew ko nie zaman batu mana? bdk2 zaman sekarang nie pon dah pandai color wambut~!!! ko tgk jew wanbut ko tu wwarna apr.. istilah nie tak leh diguna pakai... kalau nak pakai istilah : BULU JAMBUT baru sesuai owhhh~!!! takde sapa warna kat situ owhhh~!!! gagagagag~!!!

aper pon :
"Sayangi sebuah PERKENALAN kerana disitu tercitanya keMESRAan, Kenangi sebuah PERHUBUNGAN kerana disitu terciptanya keRINDUan... Sayangi kedua-duanye kerana itu RAHMAT dari TUHAN~!!!"

Mr Elmo said...

alhamdullilah...
hee ;p
bulu jambut?
mmm..tu kiter tanya adeq nanti..
lalala.. ;pp

Ms Elise Paloma De' Amor said...

pantat punya cici!!!! kimak..suka nak laha org lain...

Isis Natasha said...

erm ..
nie kew entry yang dikatakan sang pipit cube meruntuhkan rumah tangga enggang?
hahaha

Mr Romeo said...

now u paham mcm mana perasaan bile kite syg kan org tu kan..yup dlm berkwn pun kene hati2 so takkn ader istilah kwn mkn kawan kalo kiter pandai pilih kawan..pass is pass mulakan idup baru dgn azam baru dan menjadi pencinta setia..yg buruk jadikan tauladan dan baik jadikan sempadan..muah

Mr Elmo said...

yes..i knew already...
but benda ni terjadi sbb kawan i gak...
huhu..
tension!

Miko Shubashi said...

gitew kater nyer...
penat miko bace... kering ayak liur nie ha.. ekeke

nothing much to say..
enough is enough...

life someday - suxxx !!! but (still but ok ).. that is the color of our life..

sudah eh.. Elmo yg sengal !!!!
ekekekeek

Mr Elmo said...

hahaha..
i x sengal ok!!
hee ;p

Hid said...

maaflah jack. entry kali ini sedikit skipping2 membace. tp.. moral of the story.. jealous tu penting! tu tandenya kita syg org tu kan?

tp jealous tak kena tempat tu tak boleh ar.

tapi apa2 pon, hope ur ok! :)