Wednesday, February 11, 2009

: Upin Dan Ipin :

Yoo guys..hahh..nmpk x poster pic kat atas tu? lalala..aku nak citer ckit pasal citer 3D pertama malaysia ni..cm sound cool kan...atcually my cookies skerr citer upin n ipin ni...Now this plak nak kuar kat pawagam..mmm,soo excited nak gi tgk..sure besh!! hope so.. hee ;p

Aku pown search la pasal citer ni sedikit sebanyak tuk update sblum aku tgk citer ni nanti..cite ni menampilkan watak-watak Geng - Badrol, budak bandar yang macho; Lim, yang sentiasa bersedia; Ros, gadis ayu Kampung Durian Runtuh; Rajoo, seorang budak yang memahami bahasa binatang dan pasangan kembar yang comel dan disayangi ramai Upin & Ipin ke dalam sebuah pengembaraan yang penuh aksi berlatarkan suasana kampung dan hutan hujan tropika di Malaysia.

Upin dan Ipin ni adalah adek beradik kembar..korang tgk mukew pown samew kan..hee..citer animasi ni yg wat diew popular sana sini kedengaran owg semua dok ckp " Betul-betul-betul !!! ", hahaha..Citer ni atcually tayang kat chanel TV9 as siri..but now, Upin dan Ipin muncul as movie Geng Pengembaraan Bermula. Upin dan Ipin adik beradik kembar yang berbeza hanya pada sehelai rambut, gagaga.. ;p

Sinopsis :

Ada sesuatu yang menganggu ketenteraman Kampung Durian Runtuh.Penduduk kpg m'yebarkan cerita ttg kewujudan satu makhluk yg cumel tp bg penduduk tu mengerunkan..boleww?? hee... bilew menjelang waktu mlm..namun x de sapew yg berani cari kebenaran disebalik nyew...

Se
hinggalah Badrol..(ensem kowt) dan Lim. n de Geng2 baru mereka ni siasat ke dlm misteri tersebut tanpa disengajakan.Seekor haiwan..as i ckp td la..soo cumel cm aku gak..hahaha...kirew aneh yg tdk ketahui asalnyew mjalin persahabatan dgn Rajoo n bawa de all semua ni ke satu pengembaraan yg jauh ke dlm utan ujan malaysia..class kan...yg pwenuh dgn hidupan liar cm cici..hee ;pp termasuk sekor ular gergasi yg mistik..(sure pelik) So..citer animasi ni dah la 3D pastu berlatarkan sekitar keindahan panorama flora n fauna Malaysia...mmm..bgOs3 !! hee ;p




7 comments:

Mr Elmo said...

x saboooo nak tgk!!!!
heee ;pp

Miko Shubashi said...

I'm afraid that I can't follow you guys..

fofo said...

betul..betul..betul...
:D

fofo said...

betul..betul..betul..
:D

Mr Elmo said...

cite ni klako..
besh3!!
gi la korang tgk...
lucu gak la...
monyet tu chumel...
hee ;p

Cicie~!!! said...

hahahah~!!!
best2 citer nie...
animasi yg sangat best...
congrate to the geng UPIN IPIN...

Mr Elmo said...

yg aku x tahan tu part munyet..
haha..
n anak ayam tu..chumel..
gelak2 swampai tergolek
hahaha!!